De reis 2017-10-29T14:00:08+00:00

De reis

Picture this Trip wil een organisatie zijn waar je tijdens het reizen intensief met je hobby, passie bezig kunt zijn. Op welk niveau je die ook beoefent. We willen er voor de high-end amateur die met semi professionele apparatuur werkt zijn, maar ook wanneer je alleen met een smartphone werkt kun je aan het eind van de reis beter fotograferen. Neem dus de apparatuur mee waar je je het prettigst bij voelt. Bij de eerste kennismaking zullen altijd persoonlijke doelstellingen besproken en geïnventariseerd worden om die tijdens de reis de nodige aandacht te geven.

Elke reis heeft één of meerdere thema’s. Dat kan landschap, stad- en straatfotografie zijn maar ook natuur, portret of bijvoorbeeld architectuur. Hoewel de bestemmingen, locaties en hotels van tevoren bekend zijn, is er genoeg flexibiliteit om onderweg stil te staan bij zaken die we tegenkomen, veranderende omstandigheden of inbreng vanuit de groep. In overleg met elkaar kan een plan gewijzigd worden, of de groep in tweeën gesplitst. Naast het fotograferen zelf, is er uiteraard genoeg tijd – we vergeten niet dat het ook een vakantie is – om te genieten van lunch en diner. Er zijn natuurlijk ook meerdere momenten waarbij het resultaat met elkaar besproken wordt en “tips and tricks” uitgewisseld worden.

Voorbereiding

Onze trips zijn vaak in het voor of najaar. Waar we ook naar toe gaan, het is belangrijk dat je kleding bij je hebt waarbij uitgegaan wordt van alle mogelijke weertypen. Een winddichte regenjas, een fleece of trui en goede wandelschoenen.
En, belangrijk, neem niet je nieuwste en dure outfit mee, want op je buik liggen op New York’s asfalt, of op de sintels van de Etna, is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je kleding…
Uiteraard is het ook belangrijk dat je je apparatuur goed beschermd. En wil je wat betreft de straatfotografie niet te opvallend rondlopen, dan is een gewone rugzak handiger dan een speciale fototas of koffer.
Om op de goede locaties te komen, zal er – op elke trip – stevig gewandeld moeten worden. Daarbij zal je ook nogal wat moeten staan, of je in allerlei bochten wringen om uiteindelijk de perfecte foto te kunnen maken. Je hoeft weliswaar geen topsporter te zijn om dit allemaal mee te maken, maar een goede wandelconditie is wel een vereiste.

De foto’s die we overdag maken, gaan we ’s avonds met z’n allen bespreken. Er zal een beamer aanwezig zijn, net als voldoende kaartlezers. En in elk hotel waar we verblijven is uiteraard wifi.

Vragen?

Toch nog vragen? Schroom niet en neem contact met ons op!